XIV "Laterna magica" toimub plaanitust hiljem

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Kaader multifilmist "Это все моё", mille autorid on Jõhvi videostuudio Pervõi Kadr (Esimene Kaader) liikmed.
Kaader multifilmist "Это все моё", mille autorid on Jõhvi videostuudio Pervõi Kadr (Esimene Kaader) liikmed. Foto: Kaader filmist

Juba teist aastat järjest sunnib pandeemia Jõhvi kultuuri- ja huvikeskuse korraldatava traditsioonilise rahvusvahelise harrastusfilmide festivali "Laterna magica" kuupäevi muutma. Kokkuvõtteid oli plaanis teha 3. aprillil, ent kuna kõik kultuuriüritused tuleb vähemalt 11. aprillini ära jätta, siis toimuvad filmivaatamised hiljem.

"Filmikunst on kõige vastupidavam kunstiliik − seda ei tapa ükski viirus," naljatles "Laterna magica" looja ja ideoloogiline juht Anna Maskajeva. "Meie traditsiooniline festival toimub kindlasti, ehkki koroonapiirangute karmistamise tõttu peame kuupäevi edasi nihutama ja võib-olla ka formaati muutma. Festival toimub nagu eelmiselgi aastal ilma suure hulga pealtvaatajateta ja pole välistatud, et taas kord ka piduliku autasustamistseremooniata, ehkki seda ootavad alati kannatamatult nii autorid kui ka filmihuvilised."

Korraldajad on rahul, et konkursile on juba esitatud mitukümmend eri žanrites lühifilmi. Palju töid on tulnud Eesti eri linnadest ning nagu ikka, on aktiivsed idavirukad ja tallinlased. Oma uued tööd on konkursile saatnud ka "Laterna magica" alalised osalised Peterburist ja Kingissepast. On ka uusi tulijaid: esimest korda näidatakse Tatarstani stuudio tööd.

Maskajeva rõhutas, et tööde esitamise tähtajaks kuulutati algul 22. märts, ent muutunud asjaolude tõttu nihutati tähtaegu edasi ja võistlustöid oodatakse nüüd aprilli lõpuni.

"Mõnele on see pluss − neil on aega oma töid viimistleda −, mõni aga jõuab võib-olla veel mõne uue süžee valmis teha," sõnas ta. "Samasugune olukord oli "Laternaga" ka eelmisel aastal ning lõpptulemusena laekus konkursile 84 filmi."

Konkursi tingimused on endised, žürii hindab töid seitsmes kategoorias. Lisainfot saab aadressilt www.huvikeskus.info.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles