Moeetendus linnapargis ehk Kuidas koroonaajal nukugarderoobi täiendada

Copy
Õed Arina ja Nastja õmblevad nukke, panevad nukud riidesse ning teevad õmblusstuudio õpilaste fotoseanssidest ka muusikavideoid.
Õed Arina ja Nastja õmblevad nukke, panevad nukud riidesse ning teevad õmblusstuudio õpilaste fotoseanssidest ka muusikavideoid. Foto: Koolinoorte loomemaja arhiiv

Jalutajaile on Kohtla-Järve pargis sageli silma hakanud, et aeg-ajalt jalutavad pargiradadel tüdrukud, uhkelt riidesse pandud nukud käes, eemal pingil aga arutab mõni neist õpetajaga rõivaste tegumoode ja õmblemise peensusi. Just niimoodi vabas õhus peab Kohtla-Järve koolinoorte loomemaja õmblusstuudio Stiil praegusel koroonaajal oma tunde.

"Tegeleme igaühega individuaalselt: seni, kui ma ühe õpilase tööd kontrollin ja talle ülesandeid annan, jalutavad teised ringi," räägib stuudio juhendaja Svetlana Serova. "Ühed lähevad ja teised tulevad, ilma et nad omavahel kokku puutuksid. Nõnda käib see juba sügisest saati. Lastele meeldib: nad saavad arvutist ja veebitundidest puhata ja hingavad värsket õhku."

"Püüan iga kord meie tegemisi õues mitmekesisemaks muuta," räägib õpetaja. "Näiteks kui lumi veel maas oli, tuli lastel mõte teha lumest südamed ja need ära värvida − nõnda valmis pargis värviline vaip, mille taustal sai pilti teha. Lapsed olid rahul ja õnnelikud."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles