Kohtla-Järvel võib kraanivesi roheliseks värvuda

Põhjarannik
Copy
Korras küttesüsteemist värvaine tarbevee hulka ei satu.
Korras küttesüsteemist värvaine tarbevee hulka ei satu. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Kui mõni kohtlajärvelane maikuus oma veekraanist erkrohelist vett tulemas näeb, ei tasu ehmatada. Tegemist on keskküttetorustikesse lisatava värvainega, mis võib vähesel määral sattuda elanike tarbevee hulka, teatas soojusettevõte.  

AS VKG Soojus andis teada, et planeerib alates maikuust doseerida Kohtla-Järve Järve linnaosa kaugküttevõrku värvainet, et paremini avastada lekkeid enda ja klientidele kuuluvates kaugküttesüsteemides. Värvaine lisamisel muutub kaugküttesüsteemides vesi erkroheliseks. Ettevõtte teatel on lisatav värvaine ka Eesti teistes kaugküttevõrkudes laialdaselt kasutatav kemikaal uraniin. "See on inimesele ja keskkonnale ohutu kemikaal ning erkrohelise värvusega kergesti märgatav ja võib linnaelanikke ehmatada. Juhime tähelepanu, et kogemusele tuginedes võib värvaine vähesel määral sattuda ka elanike tarbevee hulka ja sealt edasi kanalisatsiooni," teatas VKG Soojus.

Ettevõtte kinnitusel võib kraanivesi roheliseks värvuda ainult juhul, kui lekivad klientide küttesüsteemid, mis ei kuulu ASi VKG Soojus valdusesse. Korras küttesüsteemist värvaine tarbevee hulka ei satu. "Värvaine jääb edaspidi lekete tuvastamiseks kaugküttevõrgus püsivalt ringlema ja vajaduse korral lisame värvainet jooksvalt süsteemi," lubas ettevõte. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles