Jõhvi uue koolimaja ehitamine saab pihta hakata

Erik Gamzejev
Copy
510 õpilasele mõeldud Jõhvi põhikooli uue maja projekteeris büroo Kauss Arhitektuur.
510 õpilasele mõeldud Jõhvi põhikooli uue maja projekteeris büroo Kauss Arhitektuur. Foto: ESKIIS/KAUSS ARHITEKTUUR

Jõhvi uue põhikooli ehitamine saab maikuus pihta hakata, sest vallavalitsus kinnitas ehitushanke võitjaks firma Rand ja Tuulberg.

Vallavalitsuse liikmed said kolmapäeva viimase tunni täitumisel kergendatult hingata, sest siis täitus Jõhvi viimaste aastate kalleima ehitushanke tulemuse vaidlustamise tähtaeg. Et proteste ei tulnud, saab vallavalitsus sõlmida ehituslepingu, mille kohaselt peab uus koolimaja valmis olema 16 kuu pärast. 

Koolimaja läheb maksma ligemale 7,5 miljonit eurot. See on plaanitust 1,3 miljonit eurot rohkem, sest kõigi kümne hankel osalenud firma hinnapakkumised ületasid vallavalitsuse arvestatud eeldatavat maksumust. 

Valla arhitekti Natalia Abeli sõnul oli ehituse kallinemine tingitud mitmest kokkusattumusest. "Selleks olid nii ehitatava hoone keerukus kui ka tekkinud kriisiolukord, mis põhjustas mitmete ehitusmaterjalide ja tööde olulise kallinemise," märkis ta.  

510 õpilasele mõeldud uus koolimaja kerkib Hariduse tänavale vana koolimaja õppekorpuse kohale, mis lammutati eelmisel sügisel. Uue hoone projekteeris arhitektuuribüroo Kauss Arhitektuur. 

Natalia Abeli sõnul oli projekteerimisprotsess pingeline ja kulges kohati suurte vaidluste tähe all. "Aga lõppkokkuvõttes on meil nüüdisaegse haridushoone projekt."  

Ehitatav koolihoone moodustab tervikliku hariduslinnaku koos kuus aastat tagasi valminud Jõhvi gümnaasiumi hoonega, aga ka põhikooli vanast hoonest alles jäänud aula, söökla ja spordisaali ning Jõhvi spordihalliga, mille juurde on parajasti ehitamisel ka täiemõõduline staadion.  

Jõhvi põhikooli ehitamine on sattunud ajaliselt hätta, kuna projekteerimisele ja hanke korraldamisele kulus planeeritust rohkem aega. Uus koolimaja peab valmis olema 2022. aasta suveks, sest tähtajaga on seotud ka ehituse rahastamine. Ligemale viis miljonit eurot tuleb riigi- ja  ülejäänu valla eelarvest. Praegu paikneb Jõhvi põhikool asenduspinnal Jaama tänaval endises Eesti Energia kontorihoones.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles