Kohtla-Järve jäähallis algas remont

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Juba teist nädalat mürgeldavad Kohtla-Järve jäähallis traktorid, mis esialgu vaid lõhuvad, kuid õige pea ka ehitama hakkavad.
Juba teist nädalat mürgeldavad Kohtla-Järve jäähallis traktorid, mis esialgu vaid lõhuvad, kuid õige pea ka ehitama hakkavad. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Eelmisel nädalal loovutasid hokimängijad Kohtla-Järve jäähalli uisuväljaku traktoritele: lahti läksid aktiivsed rekonstrueerimistööd, mida oodati juba aasta aega tagasi.

"Tegemist on palju, kuid me oleme tõepoolest õnnelikud: peamine on jää kvaliteet, lisaks vastab uuenenud väljak tänapäevastele mõõtmetele," selgitas Kohtla-Järve spordikeskuse direktor Mihhail Kastritski. "Vaadake: mida vana betoonalus teile meenutab? Just, suhkruvatti. Viimati tehti siin remonti 1997. aastal, enne maailmameistrivõistlusi."

Tema sõnul ei tähenda see sugugi, nagu oleks siin ligi veerand sajandit tagasi kõike halvasti tehtud, kuid sellest peale on palju aega mööda läinud ja tehnoloogiadki muutuvad pidevalt. 2019. aastal vahetati jäähallis välja jäätootmismasin − see läks maksma veerand miljonit eurot −, kuid uisuväljaku ebatasasuste ja aluse halva seisukorra tõttu oli masina töö vähetõhus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles