EKRE kogub Ida-Virumaal populaarsust, kuid kandidaatide nimekirjade koostamine on katsumus

Erik Gamzejev
Copy
Arvo Aller ise on üks väheseid EKRE poliitikuid, kes kuulub praegu Ida-Virumaal volikogusse. Jõhvi volikogusse valiti ta neli aastat tagasi mitte erakonna, vaid valimisliidu nimekirjas.
Arvo Aller ise on üks väheseid EKRE poliitikuid, kes kuulub praegu Ida-Virumaal volikogusse. Jõhvi volikogusse valiti ta neli aastat tagasi mitte erakonna, vaid valimisliidu nimekirjas. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

EKRE on küsitluste põhjal tõusnud üheks populaarsemaks erakonnaks Ida-Virumaal, ent samas on erakonnal tegu, et kohalikel valimistel kõigis kaheksas omavalitsuses oma kandidaatide nimekiri välja panna.

EKRE toetus Ida-Virumaal on mai keskpaiga seisuga 24 protsenti, mis jääb Ida-Virumaad palju aastaid ülekaalukalt valitsenud Keskerakonna toetusele alla vaid kahe protsendiga, ilmneb rahvusringhäälingu tellimusel Turu-uuringute ASi poolt läbi viidud küsitlusest. Reformierakonda toetab 14, sotsiaaldemokraate 14, erakonda Eesti 200 10 ja Isamaad 2 protsenti idavirulastest. Roheliste toetus on maakonnas nullilähedane.

Tänavuse aasta viie kuu keskmisena on Keskerakonna toetus 27 protsenti, EKRE-l 22 ja Reformierakonnal 21.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles