Rahvajooksudel saab joosta nii kindrali juurde kui ümber kloostri ja vangla

Põhjarannik
Copy
Kohtla-Järve − Jõhvi jooksu finiš on keskväljakul kindral Tõnissoni ausamba juures.
Kohtla-Järve − Jõhvi jooksu finiš on keskväljakul kindral Tõnissoni ausamba juures. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Koroonapiirangute leevenemise järel on Ida-Virumaal juuni esimeses pooles laviinina tulemas rahvajookse: joosta saab nii Kohtla-Järvelt Jõhvi kindrali juurde kui ka ümber Kuremäe kloostri ja ümber Viru vangla.

Laupäeva, 5. juuni õhtul kell 18 antakse Kohtla-Järvel Prestone kaubamaja eest lähe Kohtla-Järve − Jõhvi jooksule. Finišipaika Jõhvi keskväljakul kindral Tõnissoni ausamba juurde on maad täpselt 10 kilomeetrit ja rada kulgeb mööda kergliiklusteed, kus korra tuleb maantee ületamiseks keerutada ka mööda jalakäijate silla serpentiine. 5 km rajale antakse samal ajal lähe Kukruse mõisa juurest.

Pühapäeval, 6. juunil kell 12 algab ümber Kuremäe kloostri jooks. 2,5 km pikkune rada keerutab ümber nunnakloostri, võtta tuleb ka tõus jaanitulemäele. Põhidistantsil osalejad läbivad selle ringi kolmel korral, lisaks on kavas ka 5 km ja 2,5 km jooks. Stardi- ja finišipaik on seekord Kuremäe raamatukogu juures.

Järgmisel reedel, 11. juunil toimub esimest korda Jõhvi vabadusevalvuri jooks. Jooksu korraldaja Viru vangla tähistab sel moel oma 15. sünnipäeva. Põhidistantsil, 10 km kilomeetri jooksul osalejad stardivad vangla juurest Kose suunas ja pööravad ringteelt tagasi Jõhvi poole ning tulevad seejärel kontserdimaja juurest mööda Malmi tänavat ja raudtee äärt tagasi vangla poole, tehes lõpus veel ühe ringi ümber vangla. Kavas on ka 5 km distants. Osavõtutasud lähevad heategevuseks. Tööajal kell 10 toimuva jooksu juhendis mainitakse, et sinna on oodatud avaliku sektori töötajad ja pesonaalse kutse saajad.

Järgemisel laupäeval, 12. juunil, selguvad Sillamäe rannapargi terviserajal Ida-Virumaa meistrid 10 km maanteejooksus. Osalejad läbivad asfaldil viis korda 2 km pikkuse ringi. Kõige vanem vanuseklass, kus nii meeste kui ka naiste kolm parimat auhinna pälvivad on 80+.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles