Kaevanduse töötaja hukkumise põhjustamises jäi kaks inimest süüdi

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Viimane surmaga lõppenud õnnetus oli Estonia kaevanduses 2015. aastal, kui tuvastamata asjaoludel hukkusid kaks noort kaevurit Igor Sannikov ja Nikolai Ivanov. Kas selle looga seoses saatis prokuratuur nii kaevandusettevõtte kui mitu selle töötajat kohtu ette, kuid kellegi süüd kohus toona ei tuvastanud. Pildil Estonia kaevanduses töötav kopplaadur.
Viimane surmaga lõppenud õnnetus oli Estonia kaevanduses 2015. aastal, kui tuvastamata asjaoludel hukkusid kaks noort kaevurit Igor Sannikov ja Nikolai Ivanov. Kas selle looga seoses saatis prokuratuur nii kaevandusettevõtte kui mitu selle töötajat kohtu ette, kuid kellegi süüd kohus toona ei tuvastanud. Pildil Estonia kaevanduses töötav kopplaadur. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Kaks Estonia kaevanduse töötajat jäid lõplikult süüdi töötervishoiunõuete eiramises, mille tagajärjel hukkus 7 aastat tagasi kopplaaduri ette jäänud kolleeg.

Raske õnnetus toimus 2014. aasta 8. augustil kell 6.55 Estonia kaevanduse territooriumil maa all mäetööde tsoonist väljaspool kopplaadurite parklas, kui kaevanduse öine vahetus oli lõpetamas oma seitsmetunnist vahetust. 22 aastat kaevanduses töötanud Anatoli (53) oli parkinud oma kopplaaduri ja sellest väljunud, kui talle sõitis otsa teine kopplaadur.

Ei õnnestunud päästa

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles