"Seiklusfest" näitab Ida-Virumaa parimaid seiklemisvõimalusi

Copy
Endises Aidu karjääris on ühed Eesti põnevamad veematkamise võimalused.
Endises Aidu karjääris on ühed Eesti põnevamad veematkamise võimalused. Foto: Matti Kamara (Pohjarannik)

Teine "Seiklusfest" toimub 19. juunil Eesti kaevandusmuuseumi ja Aidu karjääri aladel.

Festival viib seiklushimulise osaleja rännakule mööda pruuni kulla radasid ning teeb seda taastuva loodusega käsikäes. "Seiklusfest" koosneb seiklusmaa karikast ja seiklusmatkast.

Täiesti esmakordne on "Seiklusfesti" peakorraldaja Ingrid Kuligina originaalideel põhinev seiklusmess. Mess on viidud Ida-Virule kui seiklusmaale sobilikult meie erakordsele maastikule: näiteks Kiviõli hostel Everest tutvustab end ürituse kõrgeima tehismäe tipus. Nii on iga kontrollpunkt ühtlasi ka messiboks, kus Ida-Viru turismiklastri partnerid teevad oma parimaid pakkumisi ning panevad festivalil osalejad väljakutsuvaid ülesandeid lahendama.

"Seiklusmaa karikas on mõeldud tõelisele seiklushundile, kel tuleb lisaks vabaorienteerumisele lahendada erisuguseid nuputamis-, leidlikkus- ja osavusülesandeid. Seiklusmatk sobib rahulikumale kulgejale, kes liigub samuti kaardi järgi ning vallutab punkte endale sobivas tempos," rääkis "Seiklusfesti" projektijuht Ingrid Kuligina.

Ida-Viru turismikoordinaatori Kadri Jaloneni kinnitusel raputab "Seiklusfest" koroonaväsimuse õlgadelt maha ning annab hea alguse suvisele huvireisimisele. ""Seiklusfestile" tasub tulla juba tema asukoha pärast. Endisest tööstusmaastikust on saanud tõeline matkajate paradiis, nii et taaskasutus selle sõna parimas mõttes on meile ammu tuttav."

Tagasi üles