Eneli Jefimova tuli Euroopa juunioride meistriks

Erik Gamzejev
Copy
Eneli Jefimova võitis juunioride EMil nii kulla, hõbeda kui pronksi.
Eneli Jefimova võitis juunioride EMil nii kulla, hõbeda kui pronksi. Foto: Eesti Ujumisliit

14aastane Eneli Jefimova tuli pühapäeval Euroopa juunioride meistriks 100 meetri rinnuliujumises. 

Jefimova edestas finaalis venelanna Jelena Bogomolovat kõigest ühe sajandiksekundiga. Tema võiduaeg oli 1.07.24. Kõik teised konkurendid kaotasid talle juba enam kui poolteise sekundiga.

Kõigist finaalis osalenutest oli Jefimova rohkem kui aasta võrra noorem. 

Jefimovale oli see Roomas toimunud Euroopa juunioride meistrivõistlustel juba kolmas medal. Enne oli ta võitnud pronksi 50 meetri ja hõbeda 200 meetri rinnuliujumises. 

Sillamäel ujumisega tegelema hakanud Jefimova on harjutanud paar viimast aastat Tallinnas Kalevi ujumiskooli treeneri Henry Heina juhendamisel.

Ta on Ida-Virumaa sportlastest ainus, kes teenis õiguse osaleda Tokyo olümpiamängudel. Jefimova täitis 100 meetri rinnuliujumises olümpianormi tänavu aprillis Stockholmis toimunud võistlustel. Maikuus Budapestis peetud täiskasvanute Euroopa meistrivõistlustel üllatas ta samal alal kaheksanda kohaga.

Euroopa meistrivõistlustel püstitatud uue Eesti rekordiga 1.06,47 on Jefimova maailma hooaja edetabelis 100 meetri rinnuliujumises 20. kohal. Sel alal toimuvad Tokio olümpial eelujumised 25. juulil. Lisaks peaks ta osalema ka 50 meetri ja 200 meetri rinnuliujumises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles