"Mägede hääl" tahab jääda Kauksisse ankrusse

Aleksander-Mark Kappi
Copy
Rannalava äärde liivale kogunenud publik sai lisaks esinejatele nautida ka vaadet Peipsi järvele.
Rannalava äärde liivale kogunenud publik sai lisaks esinejatele nautida ka vaadet Peipsi järvele. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Kaevandusmuuseumist Kauksi liivaranda kolinud alternatiivmuusika festival "Mägede hääl" tõi kahel päeval kokku ligemale tuhat muusikahuvilist ja kavatseb uues asupaigas ankrusse jääda.

"Aasta aega pole koroona pärast kontsertidel käinud, seega ikka päris hea tunne on," sõnas Tallinnast Kauksisse tulnud Hans festivali alguses reede õhtul ning kiitis ka kohta. "Siin on päris hubane, õhkkond väga mõnus ja puude varjus pole ka eriti palav. Senimaani on kõik päris vahva."

Üks festivali korraldajatest Ivar Murd ütles, et eelmisel aastal pärast koroonaviiruse algust tundus päris apokalüptiline massiivse aherainemäe nõlval festivali pidada. "Sellel aastal tahtsime rannas teha selle mõttega, et oleks võimalikult tšill ja mõnus ning pakkuda inimestele lohutust pärast seda pingutust, mida me kõik oleme viimase aasta jooksul teinud," rääkis ta ja lisas, et kuna kohavalik oli väga õnnestunud, siis võib-olla korraldatakse "Mägede hääle" festivali Kauksi rannas ka tulevikus.

Ansambel Holy Motors esinemas vee piirile seatud laval.
Ansambel Holy Motors esinemas vee piirile seatud laval. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Festivali avaõhtul rannalaval esinenud ansambli Holy Motors kitarrist Lauri Raus sõnas, et tundis laval esinedes end justkui puhkusel. "Oli mitte niivõrd festivali, kuivõrd sanatooriumi tunne. Minul tekkis publikuga väga soe side ning publikul omakorda bändiga."

Enne Kauksis esinemist oli Holy Motorsil viimasest kontserdist möödas seitse kuud. "See oli midagi, mida oleme ammu oodanud. Kui lõpuks saime lavale, ei olnud mingeid raskusi. Me nautisime seda," lisas Raus.

Meisterjaani rütmiline muusika meelitas külastajaid tantsulavale.
Meisterjaani rütmiline muusika meelitas külastajaid tantsulavale. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Eesti artistidest käisid reedel ja laupäeval toimunud festivalil erinevatel lavadel Holy Motors, Genka & DEW8, Saint Cheatersburg, Väike PD ja Meisterjaan. Välismaalt tulid festivalile esinema Oko Ebombo Prantsusmaalt, Prins Emanuel ja Inre Kretsen Grupp Rootsist, Jaakko Eino Kalevi Soomest jt.

Rändkinos Družba, mis valmis koostöös kinoga Sõprus, said külalised nautida Madis Ligema ja Taavi Aruse muusikalist dokumentaalfilmi "Unistus Ameerika tuurist", Romet Esko lühifilmi "Välguga löödud" ning "Une-Matit", mis koondab arthouse'iliku animafilmitegija Mati Küti kogu senise loomingu.

Kohapeal said festivali külastajad kõhtu täita 12eurose šašlõki või 10eurose krõbeda meriahvenaga ning oma janu kustutada 7eurose kokteili või 6eurose veiniga. Samuti oli külalistel võimalus ööbida otse festivalialal asuvas kämpingus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles