Jõhvi kaitseväelane esitas teenistusest hoidumise põhjenduseks võltsitud koroonatõendi

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Koroonaviirus pole kadunud
Koroonaviirus pole kadunud Foto: Matti Kamara (Pohjarannik)

Jõhvi sõjaväelinnakus teeniv sõdur ei naasnud õigel ajal kodust teenistusse ning esitas lõpuks võltsitud koroonatõendi, mille eest saadeti ta arestikambrisse.

Eelmise aasta detsembrist Jõhvi sõjaväelinnakus asuva 1. jalaväebrigaadi tankitõrjekompanii ajateenija lubati tänavu kevadel kolmeks päevaks koju. 2. mail, kui ta pidi väeossa naasma, võttis ta ühendust sõjaväelinnaku korrapidaja ja kompaniiülemaga ning teatas, et on haigestunud. Kompaniiülem andis reamehele suunise, et ilmtingimata pole tarvis õigeks ajaks kohale jõuda, kui ta tõesti haige on, ning edasised juhised annab talle telefonitsi sõjaväelinnaku meditsiinikeskus. Ajateenija lubas võtta väeosa meedikutega ühendust ning tegutseda nende juhiste järgi, ent siis polnud tast enam kippu ega kõppu.

​Võltsitud koroonatestid lennujaamas

Tänavu veebruaris kontrollis politsei Tallinna lennujaamas reisijate koroonatestide sertifikaatide õigsust, kuna laekus info võltstõendite leviku kohta. Kontrolli tulemusel avastati seitse võltsitud sertifikaati, mis kinnitasid, et inimesed on testi läbinud ning selle tulemus on negatiivne.

Politsei kinnitusel oli võltssertifikaate kaht laadi: võltsiti iseenda varasemaid tulemusi, tuues põhjenduseks, et reisi eel ei jõutud testima minna, või siis olid sertifikaadid ostetud valeandmetega. Politsei esitas juhtumiga seoses kahtlustuse kahele inimesele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles