Vabaduse festival. Teater? Jah, aga mitte ainult

Ago Gaškov
Copy
Belarus Free Theatre'i lavastus "Error 403" räägib Valgevenes käiva revolutsiooni esimesest dokumenteeritud ohvrist Aljaksandr Taraikovskist, kes hukkus eelmise aasta 10. augustil massiprotesti ajal.
Belarus Free Theatre'i lavastus "Error 403" räägib Valgevenes käiva revolutsiooni esimesest dokumenteeritud ohvrist Aljaksandr Taraikovskist, kes hukkus eelmise aasta 10. augustil massiprotesti ajal. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Viis päeva kestis Narvas rahvusvaheline Vabaduse festival. Vaba Lava teatrikeskuses, Kreenholmis ja Rugodivi rahvamajas näidati üheksat teatritükki Poola, Rumeenia, Ungari, Venemaa ja Eesti väiketeatritelt. Mõned nendest on kodumaal keelatud või ebasoosingus.

Vaba Lava teatrikeskus on vaatajateni toonud ka Valgevene tänapäevase dokumentaalteatri − Belarus Free Theatre'i lavastuse "Error 403", mis räägib Valgevenes käiva revolutsiooni esimesest dokumenteeritud ohvrist Aljaksandr Taraikovskist, kes hukkus eelmise aasta 10. augustil massiprotesti ajal, mis algas pärast võltsitud presidendivalimisi.

Vangi isegi proovides osalemise eest

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles