Sillamäe džässifestival õnnestus vihmast hoolimata

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
James Wertz tundis Sillamäe džässisõpradega taaskohtumise üle suurt heameelt.
James Wertz tundis Sillamäe džässisõpradega taaskohtumise üle suurt heameelt. Foto: Irina Kiviselg / Põhjarannik

Tänavu värskes õhus läbi viidud festival "Jazz Time" tõi jahedast ja vihmasest ilmast hoolimata kokku ligi kolmkümmend esinejat ja pool tuhat vaatajat-kuulajat. Kehv ilm publikut ei heidutanud ning rahvas nautis muusikat ja lõi tantsu.

"Üritus õnnestus," on festivali direktor Vladimir Võssotski rahul. "Oleme oma festivali korraldanud eri aastaaegadel, kuid nüüd toimus see juba teist aastat järjest augustis ning minu meelest ongi see selleks kõige sobivam aeg."

Sillamäelastele ja linna külalistele esinesid Mihhail Nikitini džässiprojekt M-Group, telesaates "Rahvas laulab" osalenud Sillamäe ansambel Band 5, Georg Otsa nimelise Tallinna muusikakooli vilistlaste ansambel Tiit Joamets Bänd ja Sillamäe muusikakooli džässansambel. Muu hulgas kõlas rohkelt noorte muusikute ja heliloojate endi loodud originaalteoseid.

Võssotski tuletas meelde, et nende festivali põhiülesanne ongi algajatele muusikutele suurel laval esinemise kogemust pakkuda. Tal on hea meel, et tänavusel festivalil osalenud muusikud näitasid head professionaalset taset.

Festivali lõpetas karismaatilise basskitarristi ja laulja James Wertsi ning Eesti tippmuusikute ühisprojekt. Spetsiaalselt festivali "Jazz Time 2021" jaoks olid muusikud kokku pannud ainulaadse programmi.

James Werts astus Sillamäel üles ka ligi viis aastat tagasi ning rõõmustas nüüd järjekordse võimaluse üle esineda taas värskete meretuulte linna elanikele. Lisaks inglise keelele püüdis ta publikuga suhelda ka vene ja eesti keeles ning märkis, et ehkki ta on pärit Los Angelesest, on ta elanud juba mitu aastat Eestis ning Eestist on saanud tema kodu.

Vladimir Võssotski ütles festivalist kokkuvõtteid tehes, et "Jazzi Time" elab edasi ning korraldajate meeskond jätkab uute vormide otsimist ja sisuga katsetamist. "Ainus asi, mida ma muuta ei tahaks, on lava asukoht linnatrepi allosas − see on suvise peo läbiviimiseks suurepärane koht."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles