Ida-Virumaa solistide ja ansamblite päeva lemmik oli Hannes Konsa

Põhjarannik
Copy
Hannes Konsa võitis sooloesinejana teiste lauljate südame, lisaks sellele laulis ta veel Tammiku segaansamblis ning toetas kitarrimänguga Illuka naisansamblit.
Hannes Konsa võitis sooloesinejana teiste lauljate südame, lisaks sellele laulis ta veel Tammiku segaansamblis ning toetas kitarrimänguga Illuka naisansamblit. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Laupäeval sai lõpuks peetud traditsiooniline maakondlik ansamblite ja solistide päev, mida oli mitu korda edasi lükatud. Osalejaid oli siiski mitu korda vähem kui tavaliselt.

"Eks suuremates koosseisudes ole raskem, et kõik osalejad oleks koroonatõendiga," ütles ürituse pikaaegne korraldaja ja hing Heli Vähk. Nii oli seekord rivis vaid viis osalejat. Samas tavalise kahe laulu asemel oli nüüd võimalik ennast proovile panna kolmega. Nagu tavaks, on üritusel igal aastal mingi teema, mis seab reeglid ühe laulu valikuks. "Tuntud artist Reet Linna, kes on ka paljude laulusõnade autor, mida avalikkus tihti ei tea, pani osalejad kodutööd tegema. See ongi eesmärk, et osavõtjad igal aastal mõnesse teemasse põhjalikumalt süveneksid," rääkis Heli Vähk.

Osalejad valisid seekord ise publiku lemmikuks Hannes Konsa, kes lisaks sooloesinemisele toetas oma hääle ja kitarriga veel kahte kollektiivi. Aukülaliseks ja hindajaks oli seekord päevakangelane Reet Linna isiklikult, kellele pakkus tuge "oma poiss" Tõnu Raadik. "Päris lõbus oli. Kuulasin teistmoodi lauluseadeid, mille peale ise polekski tulnud," arvas Reet Linna. Kunstis pole õiget ja valet. "Hea, et me ei pidanud hakkama järjestama, sest see oleks olnud tänamatu ning ebaõiglane töö," lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles