Toila vallas tõuseb vee hind

Põhjarannik
Copy
Toila valla inimestele muutub joogivesi kallimaks.
Toila valla inimestele muutub joogivesi kallimaks. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Alates detsembrist tuleb Toila valla elanikel vee- ja kanalisatsiooniteenuse eest rohkem maksta ning terves vallas hakkavad kehtima ühesugused hinnad.

Kõige rohkem kallineb vee- ja kanalisatsiooniteenus endiste Kohtla ja Kohtla-Nõmme valla piirkonnas, mida kuni selle aasta kevadeni teenindas OÜ Järve Biopuhastus. Suurel arvukate tarbijatega, sealhulgas tööstusettevõtetest suurtarbijatega vee-ettevõtjal on võimalik hinda madalamal hoida, väike vee-ettevõtja seda endale lubada ei saa.

Aprillis, kui Toila valla vee-ettevõtja AS Vekanor (varem AS Toila V.V.) Kohtla-Nõmme alevi ning Roodu, Kohtla, Vitsiku, Kukruse, Kabelimetsa ja Saka küla veemajanduse üle võttis, jäid seal esialgu kehtima vanad hinnad. Et need olid odavamad kui Toila ja Voka alevikus (vesi oli Vokas küll veel natuke odavam), toobki hindade ühtlustamine endistele Järve Biopuhastuse klientidele kokkuvõttes kõige suurema hinnatõusu: vee kuupmeetri hinnale tuleb rohkem kui pool juurde ning kuupmeetri heitvee puhastamise hind kasvab kahekordseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles