Virumaa parim noor muusik tuli Kadrinast

Põhjarannik
Copy
Pille Lille eestvedamisel tegutsev fond otsis noori muusikatalente Virumaal juba teist korda.
Pille Lille eestvedamisel tegutsev fond otsis noori muusikatalente Virumaal juba teist korda. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Esmaspäeval käis Jõhvi kontserdimajas range žürii eest läbi 19 noort lauljat ja muusikut Virumaa laste muusika- ja kunstide koolidest. Pille Lille ja Pille Lille muusikute fondi eestvedamisel toimus selline konkurss teist korda.

18 aastat tegutsenud fond on võtnud eesmärgiks toetada noori muusikuid nende muusikaliste oskuste arendamisel. Eriti pööratakse tähelepanu väljaspool suuri linnu elavatele noortele talentidele. "Tallinnas-Tartus on lihtne märgatud saada, aga palju andekaid ja töötahtelisi noori sirgub üle Eesti ning just nende varajane märkamine ja toetamine on üks meie fondi eesmärke," ütles Pille Lill.

Pärast enam kui kolmetunnist muusika- ja laulumaratoni pidi žürii, kuhu kuulusid tegevmuusikud Pille Lill, Kristina Kriit, Mari-Liis Uibo, Toomas Nestor ja Andreas Lend, langetama keerulise otsuse. Parimaks tunnistas žürii Kadrina kunstide kooli 15aastase saksofonisti Mirtel Moosese. Teise koha sai laulja Artjom Smirnov ning kolmanda klaverimängija Mark Ravlussevitš Ahtme kunstide koolist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles