Toomas ja Inga Lunge toovad Saka mõisa pühade maagiat

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Toomas ja Inga Lunge astuvad Saka mõisas kuulajate ette 26. detsembril kell 16.
Toomas ja Inga Lunge astuvad Saka mõisas kuulajate ette 26. detsembril kell 16. Foto: kontsertkorraldus.ee

Kavaga "Nagu Ingel" püüavad Toomas ja Inga Lunge kanda kuulaja mõtted aegumatule heale. Teisel jõulupühal saab sellest osa Saka mõisas.

Laulev näitleja Inga Lunge võtab koos muusikust abikaasa Toomasega aasta lõpus aja maha, et nautida koos kuulajatega kargeid talveõhtuid. Lunged on kokku pannud kordumatu kava, kus lisaks omaloomingule kõlavad Eesti ja välismaa autorite kaunid palad.

"Langeb lund, kaminas praksub tuli, on mõnus ja soe. Iga inimese selja taga seisab ingel, kes püüab muremõtteid eemale peletada, aidata, olla just siin ja praegu," kirjeldavad nad maagilist õhkkonda, mida püüavad oma talviste kontsertidega luua.

Lunged loodavad oma kavaga anda edasi soojust ja jõudu, et inimesed oskaksid hinnata seda head, mis neil olemas on.

Talve- ja jõululaulude vahele kõlavad luuletused ning mõtteterad, mis aitavad argirütmist välja tulla. "Püüame leida vanu ja unustatud lugusid, piilume kindlasti ka Põhjamaade parimate autorite loomingu poole," selgitas Toomas Lunge, kes musitseerib Justamendi, Kaunimate Aastate Vennaskonna ja Lindpriide koosseisus.

Kaunid kontserdid Saka mõisas on selle omaniku Tõnis Kaasiku suur soov. Mõisakompleksi tervikuna taastamine ja baltisakslastele pühendatud mälestusmärgi rajamine tõid talle mõne aasta eest kultuurisõbra tiitli. "Minu missioon on suurem kui turismimõisa pidamine. Tahaks, et Saka mõis oleks ka kultuurikeskus."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles