Slaavi koolis mängiti "Sipsikut"

Põhjarannik
Copy
Sipsiku rollis olnud 3.a klassi õpilane Ivan Generalov pälvis festivali peaauhinna.
Sipsiku rollis olnud 3.a klassi õpilane Ivan Generalov pälvis festivali peaauhinna. Foto: Irina Kiviselg / Põhjarannik

Detsembris peeti Kohtla-Järve slaavi põhikoolis teatrifestivali-konkurssi "Sipsik 60". Teemavalik ei olnud juhuslik: alanud aastal saab Eno Raua kirjutatud raamat 60aastaseks.

"Festivali idee sündis juba septembris. Detsembriks olime jõudnud piisavalt harjutada ning sellest sai ebatavaline jõulukingitus nii meile endale kui ka publikule," on slaavi kooli huvijuht Tatjana Kundozjorova rahul.

Noored näitlejad esitasid žüriile kuus lavastust, milles osales 27 1.-4. klassi õpilast.

Konkursi võitjateks valis žürii Ivan Generalovi, Matvei Krupski ja Ksenia Vassiljeva. Parimaks ansambliks tunnistati 1.a klass.

"Tahaksin sellistel festivalidel sagedamini käia," ütles žüriisse kuulunud Lauri Laanemäe. "Ma ei saanud näitlejaile hinnanguid anda − nad kõik olid väga siirad. Eriti hea meel on mul aga selle üle, et Sipsiku juubeli tähistamine just siit piirkonnast alguse sai, kuna ma ise elan siinsamas Toilas ja minu partner Meelis Peet on pärit Mäetaguselt."

Laanemäe ja Peet on need kaks meest, tänu kellele Sipsiku nukk kümme aastat tagasi poelettidele jõudis.

Kõik festivalil osalenud lapsed said meeneks väikese Sipsiku. Saali jõulupuu alla jäi istuma koolile kingitud suur, 120 sentimeetri pikkune Sipsik.

Lauri Laanemäe kõige suurema Sipsikuga. Nii suurt nukku hakati tootma Sipsiku juubeli eel.
Lauri Laanemäe kõige suurema Sipsikuga. Nii suurt nukku hakati tootma Sipsiku juubeli eel. Foto: Irina Kiviselg / Põhjarannik
Slaavi kooli õpilaste joonistatud Sipsikud.
Slaavi kooli õpilaste joonistatud Sipsikud. Foto: Irina Kiviselg / Põhjarannik
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles