Vene teater toob Narva kaks uut näidendit

Põhjarannik
Copy
Näidendis "Lavalised segadused" läheb tegelastel kõik teisiti kui plaanitud.
Näidendis "Lavalised segadused" läheb tegelastel kõik teisiti kui plaanitud. Foto: Vene Teater

Geneva kontserdimajas etendub 1. veebruaril situatsioonikomöödia "Lavalised segadused" ning Vaba Lava teatrikeskuses tõsisemaid teemasid käsitlev "Delhi tants".

Vene teatris toob näidendi "Lavalised segadused" lavale Eesti tuntud lavastaja, mitmekordne Eesti teatrikunsti aastaauhinna laureaat Priit Pedajas.

"Lavalised segadused" kasutab võtet "teater teatris" ning kõik selle tegelased on teatri lavastusmeeskonna liikmed, kes teevad uue näidendi proove. Mõistagi läheb neil kõik teisiti, kui plaanitud. Koomilised ootamatud olukorrad järgnevad üksteisele ning ette valmistatava näidendi sündmused segunevad peategelaste endi eraeluga, nende kirgede, armastuse, armukadeduse ja arusaamatustega.

Näitekirjaniku, lavastaja ja näitleja Ivan Võrõpajevi näidend "Delhi tants" on väga positiivne, inimesearmastusest kantud näidend, mis ei sunni vaatajat millekski, vaid teeb lihtsalt ettepaneku ühes näitlejatega etteantud teemal kaasa mõelda.

"Mind kui lavastajat võlus "Delhi tantsu" väga ilus ja elegantne mänguline struktuur, kus kõik on kogu aeg muutumises, näitlejate omavaheline dünaamika on pidevas arengus, transformatsioonis. Seda näidendit on erakordselt huvitav mängida ning ma olen veendunud, et sellest kujuneb lavastus, mida ka vaatajal on väga huvitav jälgida ja mis läbi terve etenduse hoiab publiku tähelepanu erksana," rääkis Vene teatri kunstiline juht Filipp Loss.

"Ent pean vaatajaid kohe hoiatama: see ei ole lõõgastust pakkuv meelelahutuslik etendus ega kaugeltki mitte sõu või kutse veeta üks lõbus õhtu. Me ei sea endale ülesandeks lihtsalt lahutada ühe või teise looga vaatajate meelt. Me oleme endale seadnud palju kõrgema eesmärgi: rääkida vaatajatega sellest, mis on oluline ja tõsine," lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles