Saunafestival pakub karastust jääaugus

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Laupäeval on sauna- ja jääaugufännid oodatud Tammiku alevikku, kuhu sõidab kohale mitu sauna.
Laupäeval on sauna- ja jääaugufännid oodatud Tammiku alevikku, kuhu sõidab kohale mitu sauna. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Rabatalu peremees Ronaldo Sildnik korraldab oma esimese saunafestivali Tammikus, kuhu ootab laupäeval, 29. jaanuaril nii kogenud talisuplejaid kui ka algajaid, kes saavad kohapeal väljaõppe.

"Vabas õhus viibida on praeguses olukorras kõige parem mõte. Jääaugus läheb viimanegi koroona minema," rääkis Ronaldo Sildnik.

Miks ta ei kutsu saunafestivalile oma Alutaguse vallas asuvasse Rabatallu, kus Sildnik on korraldanud nii mudajalgpallivõistlust kui ka jõulumaad?

"Seda on minult juba mitu inimest küsinud. Aga paljud virisevad, et Rabatalu on liiga kaugel, ja vingujateks on just Jõhvi inimesed. Tulen neile vastu, söödan ürituse rahvale sisse ja kui esimene festival õnnestub, siis võib-olla vastlapäeva paiku teen Rabatalus."

Küll aga vuravad Rabatalu saun ja kümblustünn laupäeval Tammiku alevikku Mailase talu tehisjärve kaldale, lisaks on sinna oodata Orava talu sauna.

Kuuma keret saab jahutada jääaugus. "Professionaalid võivad jääaugus ka pikemalt istuda, aga kellelegi ei ole vaja midagi tõestama hakata," ütles Sildnik, pannes kõige kangemale talisuplejale auhinnaks välja 24 tundi tasuta ratastel kümblustünni.

Festival algab südapäeval ja saunad köevad kella kuueni. Üksikpileti hinnad on alates 5 eurost, perepilet maksab 20 eurot. Muusikat teeb DJ WÄNDA GÄNGU.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles