Päite loomapark kutsub taas heateo päevale

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Saanisõit pakub lastele alati suurt lõbu.
Saanisõit pakub lastele alati suurt lõbu. Foto: Erakogu

Pühapäeval kella 15-18 saab Päite loomapargis osaleda traditsioonilise heateo päeva üritustel.

Headuse päeva traditsioon sai Päite loomapargis alguse kaks aastat tagasi. Loomapargi omaniku ja heateo päeva peakorraldaja Ksenia Klotškova sõnul osales nende esimesel üritusel ligi kaks tuhat inimest, kuid nad on valmis võõrustama veelgi rohkem külastajaid.

Seekordne heateo päev ühitatakse õigeusu vastlatega: kavas on mitmesugused vastlapäeva meelelahutused ja mängud, vastlatondi põletamine, pannkoogisöömine jpm.

"Vabatahtlikud korraldavad lastele mitmesuguseid meistriklasse ja mängivad nendega lõkke ümber ringmänge," rääkis Klotškova. "Meie alalised partnerid elava ajaloo klubist Loki Rebased annavad vaatemängulise mõõgaetenduse."

Kontserdil "Lootuse valgus" astuvad üles ansambel Zen Zen Band ja Narva vokalist Anna Kalinina, Kohtla-Järve koolinoorte loomemaja akrobaatikaring Zagadka ja teised artistid. Anna Markova ja M&M Zumba saatel saavad kõik soovijad värskes õhus sütitavat zumbat tantsida.

Nagu suviselgi headuse päeval, on ka seekord kavas pealinna Goltsmani balletistuudio tantsijate ja hobuste ühisetendus.

Külastajad saavad tutvuda kõigi loomapargi asukatega, miniloomaaias elutsevate kitsede ja teiste väiksemate loomadega. Võimalus on tutvuda ka otsingukoerte tööga.

Toimuvad rohkete auhindadega loterii ning heategevuslaat. Lisatasu eest saab hobustega ratsutada ja saanisõitu teha. Keha saab kinnitada kodukohvikus.

Ürituse lõpetab Old City Lightsi tulesõu.

Klotškova rõhutas, et ürituse käigus kogutud raha läheb loomade päästmiseks. Raha on varjupaigal väga vaja − loomapargi ja varjupaiga asukate arv kasvab üha ning ületab juba kaugelt saja piiri.

"Viimase poole aastaga oleme päästnud kümmekond hobust ning nüüd on meie tallis 24 hoolealust, lisaks kaks eeslit," loetles ta. "Kahjuks on sel aastal eriti palju hüljatud koeri − oleme enda juurde varju alla võtnud 18. Ka kassimaja on pidevalt täis."

Kuna loomapargi territoorium on suur ja kõik üritused toimuvad väljas, siis külastajatele mingeid piiranguid ei ole.

Sissepääs on 2 eurot, alla 14aastastele lastele tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles