Narva Transi jalgpallurid avaldasid toetust Ukrainale

Erik Gamzejev
Copy
Narva Transi ja FC Kuressaare mängijad tegid enne kohtumise algust ühise pildi koos Ukraina lipuvärvides plakatiga "Slava Ukraini".
Narva Transi ja FC Kuressaare mängijad tegid enne kohtumise algust ühise pildi koos Ukraina lipuvärvides plakatiga "Slava Ukraini". Foto: Narva Trans

Narva Transi jalgpallurid avaldasid laupäeval Kuressaares koos sealse meeskonna mängijatega toetust Ukrainale, kellele on kallale tunginud Putini Venemaa armee.

Sinistes särkides Transi ja kollastes särkides FC Kuressaare mängijad tegid enne kohtumise algust staadionil ühise pildi koos Ukraina lipuvärvides plakatiga, millel oli kiri "Slava Ukraini".

Ukrainaga on seotud mõlemad meeskonnad. Kuressaare peatreener on mitmeid aastaid ka Ida-Virumaal tegutsenud ukrainlane Roman Kožuhhovski. Transi ridades mängib alates sellest hooajast keskkaitsjana 34aastane Deniss Dedetško, kes on oma karjääris pidanud ka ühe kohtumise Ukraina rahvuskoondise eest.

Dedetško on saanud Narva jalgpallimeeskonna üheks tugitalaks, kes kaitseliini juhtimise kõrval on mõlemas esimeses mängus ka skoori teinud. Ta lõi eelmisel kolmapäeval oma meeskonna avavärava sel hooajal, kui Trans alistas 2:0 Tallinna Legioni. Laupäevases mängus Kuressaare vastu viigistas Dedetško neli minutit enne normaalaja lõppu seisu, mille järel lõi Eduard Golovljov ka võiduvärava. Lõppskooriks jäi 2:1.

Jalgpalliportaal Soccernet valis Dedetško Kuressaares peetud mängu parimaks, märkides, et kahe mänguga on Dedetško kujundanud endale Premiumi liigas renomee, mis sunnib Transi järgmisi vastaseid talle eraldi tähelepanu pöörama. "Trans mängitab teda kaitses, kuid iseloomu poolest paistab tegu olevat pigem poolkaitsjaga, sest ta liigub usinalt keskväljale, kus oskab mängu juhtida ja suunata. Dedetško suisa naudib seda," kirjutas Soccernet Transi keskkaitja kohta, kes on mänginud nii Ukraina, Venemaa, Kasahstani kui ka Armeenia kõrgliiga klubides.

Peale ukrainlasest Dedetško kuuluvad sel aastal välismängijatest Transi ridadesse kanadalane Ryan Lindsey ja Deniss Poljakov Venemaalt ning Irie Elevandiluurannikult. Kaks viimast on aga juba mitmeid aastaid elanud Ida-Virumaal.

Trans on alustanud tänavust hooaega kahe võiduga ning jagab liidrikohta koos pealinna tippklubide Levadia, Flora ja Nõmme Kaljuga. Sel laupäeval, 12. märtsil kell 17 võõrustab Trans kodusel Fama staadionil Tartu Tammekat, kel on kahest mängust üks punkt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles