Ida-Viru keskhaigla osutab sõjapõgenikele meditsiinilist abi

Põhjarannik
Copy
Tarmo Tohver.
Tarmo Tohver. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Ida-Viru keskhaigla osutab Ukraina sõjapõgenikele erakorralist meditsiinilist abi Ahtme üksuses (Ilmajaama 12) ja teeb üldist tervisekontrolli Järve tervisemajas Järve üksuses (Ravi 10d).

Üldise tervisekontrolli eesmärk on saada ülevaade sõjapõgeniku tervise seisundist, teha nakkuskontrolli uuringud, vajaduse korral vaktsineerida, planeerida edasine ravi, vajaduse korral kutsuda tagasi korduvvisiidile, suunata teise eriarsti või perearsti juurde ning väljastada ravimiretseptid.

"Vaatama sellele, et koroonakriis mõjutab jätkuvalt haigla tööd, seisame järgmise väljakutse ees, mis tuleneb kahetsusväärsest sõjategevusest Ukrainas. Ukrainast on oodata meie haiglasse sõjapõgenike saabumist ning me osutame neile raviteenuseid. Oleme COVID-19 neljanda viiruslaine ajal suutnud säilitada plaanilise ja erakorralise töö ning meil on võimalus patsiente Ukrainast vastu võtta. Meie meedikud teevad kõik, mida on võimalik teha, et osutada vajalikku meditsiinilist abi," ütles Ida-Viru keskhaigla juhatuse esimees Tarmo Tohver.

Üldist tervisekontrolli saavad Ukraina sõjapõgenikud teha esmaspäeval, kolmapäeval ja reedel kella 14-16 ning teisipäeval ja neljapäeval kella 11-13. Vastuvõtule saab registreerida kõnekeskuse telefonil 331 1133 või registratuuris kohapeal. Kaasas peab olema isikut tõendav fotoga dokument. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles