Jõhvi kultuuri- ja huvikeskus kutsub osalema reklaamfilmide konkursil

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Mullu said koroonapiirangute tõttu saalis festivalifilme vaadata vaid žürii liikmed. Korraldajad loodavad, et tänavu kevadel saab festivalist osa ka publik.
Mullu said koroonapiirangute tõttu saalis festivalifilme vaadata vaid žürii liikmed. Korraldajad loodavad, et tänavu kevadel saab festivalist osa ka publik. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Jõhvi tähistab tänavu linnaõiguste taastamise 30. aastapäeva. Sel puhul korraldab Jõhvi kultuuri- ja huvikeskus rahvusvahelise harrastusfilmide festivali "Laterna magica" raames linna juubelile pühendatud reklaamfilmide konkursi.

Jõhvi kultuuri- ja huvikeskuse korraldatav festival "Laterna magica" tähistab tänavu oma 15. sünnipäeva ning korraldajatel on juubeli puhuks varuks mitmesuguseid üllatusi, muu hulgas Jõhvi linnaõiguste taastamise 30. aastapäevale pühendatud reklaamfilmide konkurss.

Festivali ideeline juht Anna Maskajeva ütles, et konkursile on oodatud kuni kahe minuti pikkused reklaamfilmid linnast, inimestest, sündmustest, organisatsioonidest jms. Tema sõnul on nii Eesti kui ka teiste riikide filmiharrastajad oma töid juubelikonkursile saatnud juba detsembrist saati ning neid tuleb üha juurde.

"Filmihuviliste inimeste arv aina kasvab ning igal aastal saadetakse meile üha uusi põnevaid süžeesid. Loodud on uusi harrastajate filmistuudioid ning loodetavasti leiavad nende kasvandikud oma filmidele uusi teemasid. Seepärast kutsun osalejaid üles: fantaseerige, looge, üllatage!"

Nagu ikka, on festivalile oodatud eri žanrides filmid − kokku on seitse nominatsiooni. Iga autor võib saata kuni kaks tööd ning videomaterjal peab olema tema enda toodetud. Konkursitööd tuleb esitada hiljemalt aprillikuus.

Jõhvi vallavalitsus paneb parimale tööle välja eriauhinna.

Lisainfot konkursi tingimuste kohta saab kultuuri- ja huvikeskuse kodulehelt www.huvikeskus.info.

Reklaamfilme hinnatakse teistest festivalifilmidest eraldi. Žürii poolt enim tunnustust pälvivaid filme näidatakse Jõhvi päeval, 18. juunil muusikaväljakule paigaldataval suurel ekraanil.

Kõiki festivalifilme näidatakse Jõhvi kinos Amadeus 30. aprillil, võitjad kuulutatakse välja XV rahvusvahelise harrastusfilmide festivali "Laterna magica" auhinnagalal sealsamas 14. mail.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles