Siseminister Kristian Jaani: elanikkonnakaitsega tuleb tõsiselt tegelda, inimestel pole mõtet hakata punkreid rajama

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Kristian Jaani sõnul on rändesurve Eestile olnud suur, arvestades siinset rahvaarvu, ning edaspidi on võimalik hakata pagulasi riikide vahel solidaarsuspõhimõttel jagama.
Kristian Jaani sõnul on rändesurve Eestile olnud suur, arvestades siinset rahvaarvu, ning edaspidi on võimalik hakata pagulasi riikide vahel solidaarsuspõhimõttel jagama. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Siseminister Kristian Jaani ütles sel nädalal koos valitsusega Ida-Virumaal töötades, et Ukraina sõja valguses on elanikkonnakaitse küsimus ka Eestis päevakajaline, kuid inimestel ei maksa siiski endale varjendeid rajama hakata.

Selleks nädalaks on Eestisse jõudnud juba üle 21 000 Ukraina sõjapõgeniku. Kui palju me oleme veel võimelised neid vastu võtma ja kas ühel hetkel oleme sunnitud värava kinni panema?

Väravat sulgeda on võimatu, sest need inimesed liiguvad Euroopa Liidu piires ju viisavabalt. Oleme küll lõunapiiril taastanud piirikontrolli, et aidata neid inimesi kohe saabudes, aga teisalt ka julgeoleku kaalutlustel, sest tahame teada, kes meie riiki tulevad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles