Jõhvis etendub lugu tänapäeva Tuhkatriinust

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Goltsman Ballet toob Jõhvi "Tuhkatriinu"-ainelise rokkballeti.
Goltsman Ballet toob Jõhvi "Tuhkatriinu"-ainelise rokkballeti. Foto: Goltsman Ballet

Kolmapäeval, 30. märtsil kell 19 etendub Jõhvi kontserdimajas tantsustuudios Goltsman Ballet "Tuhkatriinu" muinasjutu ainetel valminud rokkballett "Rock-a-Rella".

"Rock-a-Rella" on lugu tänapäeva Tuhkatriinust. Rokkstaari karjäärist unistav auväärne noormees armub ettekandjast neiusse ning edasi käib kõik nagu muinasjutus: võlukingad, kleidid, ball... Kuigi elu loobib peategelaste teele takistusi, on lõpp nagu ikka õnnelik ja kristallkingakegi leiab kindlasti omaniku...

Lavastuses on põimunud klassikaline ballett, nüüdistants, raju rokk ja autorite elavas esituses kõlav saksofonimuusika. Balletitantsijate lumivalged kohevad seelikud ja varvaskingad vahelduvad nahktagide ja neetidega, kõige selle taustaks ere valguse- ja videomäng.

Rokkballetis teevad kaasa Mehis Saaber, Sandra Iva, Märt Agu, Heili Parras, Xenia Rudakova, Liisa Popova jpt − kokku ligi 25 inimest. Paljud neist astuvad üles n-ö mitmel rindel: Mehis Saaber tantsib ja mängib elektrikitarri, Eva-Maria Kangro tantsib balletti ja mängib saksofoni jne.

Lavastuse nimiosas on Tallinna balletikooli õpilane Sandra Iva, kes ilmub Tuhkatriinuna publiku ette nii rulluiskudel kui ka varvaskingades, kuulab rokki ja surfab internetis.

"Trupi koosseisus on kolm meie stuudio õpilast, kes on meie juures harjutanud kümme aastat ja võtnud osa paljudest lavastustest," ütles koreograaf ja lavastaja Maria Goltsman.

Tema sõnul pole Eestis varem rokkballetti lavastatud. "Nägime selle kallal vaeva aasta aega, ent pandeemiast hoolimata kulges see protsess üldiselt lihtsalt, kuna lavastuse sünnile aitas kaasa kogu meie meeskond."

"Rock-a-Rella" esietendus mullu augustis, ent koroonapiirangute tõttu on seda seni saanud Tallinnas vaadata vaid kahel korral.

"Tuleme minu kodukanti Jõhvi esinema suure rõõmuga. Jõhvi kontserdimaja on meid kõvasti toetanud ning ma loodan, et publikki ootab meie tantsuetendust juba põnevusega," rõhutas Goltsman.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles