Kooliteatrite festival pani Jõhvi kontserdimaja kihama

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
‎Jõhvi gümnaasiumi teatritrupp ei jätnud saalis kedagi külmaks ning pälvis lavastuse "Moero 1944" aktuaalse temaatika eest eripreemia.‎
‎Jõhvi gümnaasiumi teatritrupp ei jätnud saalis kedagi külmaks ning pälvis lavastuse "Moero 1944" aktuaalse temaatika eest eripreemia.‎ Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Möödunud teisipäeval ja kolmapäeval peeti ‎Jõhvi kontserdimajas Ida-Virumaa kooliteatrite festivali. Korraga nii palju rahvast ei ole Jõhvi kontserdimajas enam ammu olnud: lavale astus üle saja noore näitleja ning publikutki oli kohale tulnud tavapärasest rohkem.

‎Festivali koordinaator, Jõhvi kultuuri- ja huvikeskuse direktor Anne Uttendorf on õnnelik, et paljudest linnadest olid lisaks näitlejatele kohale tulnud ka pealtvaatajad. Paljud neist olid saabunud lihtsalt oma eakaaslastele kaasa elama: osalejate nimekirjast puudusid Kiviõli loomekollektiivid, kuid sealne publik võimalust käest ei lasknud.

‎"Ma usun, et paljud igatsesid juba ammu uute teatrikohtumiste ja -etenduste järele," sõnas Uttendorf. "Nii tore, et publikut jagus kõikidesse saalidesse − see on eriti oluline näitlejatele. Esimest korda Ida-Virumaa kooliteatrite festivali ajaloos oli meil täismaja!"

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles