Eesti saadab osa ukrainlasi piirilt tagasi Venemaale

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Kõik üle Narva jõe silla Eestisse saabuvad ukrainlased ei pääse riiki, kui piirivalvuritel tekib vestluse käigus kahtlus nende saabumise põhjustes.
Kõik üle Narva jõe silla Eestisse saabuvad ukrainlased ei pääse riiki, kui piirivalvuritel tekib vestluse käigus kahtlus nende saabumise põhjustes. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Kuigi Eesti on teatanud valmisolekust võtta vastu Ukraina sõjapõgenikke ning Ukraina kodanikud saavad viisavabalt Schengeni riikidesse siseneda, saadetakse Vene-Eesti piirilt Venemaale tagasi kümneid ukrainlasi, kes Eestisse püüavad pääseda.

"29. aprillil kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1980. aastal sündinud Ukraina kodanikku, kelle reisi eesmärgi kohta antud ütlused olid ebaselged ning tal puudusid reisi eesmärki ja tingimusi õigustavad dokumendid. Mehele koostati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaale."

"30. aprillil kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1992. aastal sündinud Ukraina kodanikku, kellel puudus viisa või elamisluba. Isikule koostati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaale."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles