President Lüganuse kooli sulgemisest: see on koolipidaja otsustada

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Kiviõli 1. keskkooli koolipere võttis neljapäeva ennelõunal president Alar Karise vastu aplausiga. "Miks te tunnis ei ole?" küsis Karis lastelt muheldes, kui majja sisenes. "Tund sai läbi," tuli vastuseks.
Kiviõli 1. keskkooli koolipere võttis neljapäeva ennelõunal president Alar Karise vastu aplausiga. "Miks te tunnis ei ole?" küsis Karis lastelt muheldes, kui majja sisenes. "Tund sai läbi," tuli vastuseks. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Ida-Virumaal kolmepäevasel visiidil viibiv president Alar Karis ei kommenteerinud sisuliselt Lüganuse kooli sulgemise otsust, mille vastu lastevanemad on tõusnud, öeldes vaid, et see on omavalitsuse otsustada.

Küsimusele, kas maakoolide ellujäämise peabki edaspidi otsustama rahaküsimus, vastas Karis, et raha on kindlasti oluline selles vaates, et suudaksime anda head haridust. "Minule on hea haridus kõige tähtsam. Aga eks see ole koolipidaja otsus, kas üks kool kinni panna või kusagile riigigümnaasium luua. Seda eemalt soovitada ei saa," sõnas ta. President lisas, et õpilaste arv koolis ehk ei olegi nii tähtis kui see, et meil oleks piisavalt õpetajaid, kes suudavad head haridust anda.

Napib eesti keele õpetajaid

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles