Narva muutub nädalavahetuseks laste ooperi- ja balletifestivali linnaks

Põhjarannik
Copy
"Balletilugu" pakub lastele nii tantsulusti kui ka vaatamisrõõmu.
"Balletilugu" pakub lastele nii tantsulusti kui ka vaatamisrõõmu. Foto: Vaba lava

20.-22. maini peetav rahvusvaheline laste ooperi- ja balletifestival "Narva" juhatab sisse septembris toimuvad kuuendad Narva ooperipäevad.

Festival Vaba Lava Narva teatrikeskuses pakub igas vanuses lastele kõige olulisemaid sõnumeid viisil, et oleks lihtne samastuda, ise kogeda ja tunnetada. Näiteks miks on muusika ja tants meie elus olulised ning mida tähendab koostöö või miks on parem olla hea ja sõbralik kui kuri ja kibe.

"See on integratsioon selle parimas tähenduses ja läbi kultuuri Eesti piirilinnas − muusika ja tantsu," kommenteertis festivali loominguline juht ja peakorraldaja Julia Savitskaja.

Festival algab 20. mail kogu pere tantsuetendusega "Cipollinka ja tema sõbrad", mida esitab professionaalne tantsuteater Polly.

21. ja 22. mail toob rahvusooper Estonia lavale haridusprojekti "Balletilugu", mis pakub kõige pisematele balletihuvilistele tantsulusti ja vaatamisrõõmu. "Balletilugu" koosneb kahest osast: esimeses osas õpitakse tundma balleti ajalugu ja vaadatakse balletinumbreid, teises pooles saavad lapsed proovida balletiseelikuid ning õppida koos Eesti rahvusballeti tantsijatega selgeks ühe tantsu.

Rahvusooper Estonia toob nädalavahetusel külakostiks ka haridusprojekti "Orkestrimäng", mis tutvustab peamiselt keel-, puhk- ja löökpillidest koosnevat orkestrit. Koos orkestrantidega saab vaadata erisuguseid pille ning tutvuda nende kõla ja omapäraga. Juttu tuleb sellest, kes on dirigent, mis on partituur ja kuidas sünnib muusika.

Rootslaste lavastus "Bach in the Street" esitleb nii muusikalist kui ka kultuurilist sulandumist, lastes kõlada nii viiulimuusikal kui ka hiphopil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles