Kohtla-Järvel valiti aasta suurpere

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Nagu peredes ikka, tuleb ka Božena Demaskevitsi ja Jan Zbigniew Krawczyki perekonnas raskusi ette, ent rõõme on siiski rohkem.
Nagu peredes ikka, tuleb ka Božena Demaskevitsi ja Jan Zbigniew Krawczyki perekonnas raskusi ette, ent rõõme on siiski rohkem. Foto: Erakogu

Kohtla-Järve linnavolikogu sotsiaalkomisjon võttis kokku konkursi "Kohtla-Järve aasta suurpere 2022" tulemused. Aasta suurpere aunimetuse pälvis tänavu Božena Demaskevitsi ja Jan Zbigniew Krawczyki pere, kus on kasvamas kuus last.

Sotsiaalkomisjoni esimehe Anton Dijevi sõnul läks konkurss hästi: kokku laekus kolm avaldust, kaks kandidaati esitasid Kohtla-Järve kultuurikeskuse ning ühe Ahtme põhikooli töötajad.

"Kõik esitatud kandidaadid on aasta suurpere aunimetust väärt, kuid valisime välja Božena Demaskevitsi ja Jan Zbigniew Krawczyki pere, sest seal on kasvamas kõige rohkem lapsi − kuus − ja õpetajadki kiidavad oma lapsi aktiivselt arendavaid vanemaid väga," rääkis Dijev. "Neid iseloomustatakse kui tagasihoidlikku, ent sõbralikku perekonda. Vanim poeg on 12aastane, noorim tütar seitsmekuune. Pere kaks vanemat poega käivad Ahtme põhikoolis, on usinad õppijad ja saavutavad häid tulemusi. Selle pere lapsed osalevad aktiivselt ka klassivälistes tegevustes ning tegelevad spordiga."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles