Kohtla-Nõmmel laulab uue hingamise saanud meeskoor Kaevur

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Kohtla-Nõmme rahvamaja 70. juubeliaastale pühendatud sündmusel kõlab koorimuusika. Oma sünnikohas astub üles meeskoor Kaevur, dirigeerib Hirvo Surva.
Kohtla-Nõmme rahvamaja 70. juubeliaastale pühendatud sündmusel kõlab koorimuusika. Oma sünnikohas astub üles meeskoor Kaevur, dirigeerib Hirvo Surva. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Kohtla-Nõmme rahvamaja 70. juubeliaastale pühendatud sündmusel laupäeval kuuleb tagasivaadet seal tegutsenud kooridest ja kõlab koorimuusika mitme kollektiivi esituses.

Korraldaja, Ida-Virumaa omavalitsusliidu kultuuritöö spetsialisti Erika Kõllo sõnul on soov tähistada Kohtla-Nõmme kultuurirohket minevikku.

"Kunagi tegutses väikeses kohas kaks suurt koori, mis oli märgiline. Praegu meil küll koorimuusikat ei ole, aga kui me sellest ei räägi, siis võib-olla ei tule ka. Kui me aga meenutame, siis ehk aitab see mingi tulemuseni jõuda ja siia tekib kunagi midagi juurde."

Oma sünnikohas astub üles 1965. aastal kokku tulnud meeskoor Kaevur. Ida-Virumaa ainus meeskoor hääbus koroonaajal vähem kui kümnepealiseks, aga hakkas tippdirigendi Hirvo Surva käe all alates talvest taas proove tegema ja on tublisti kosunud.

Pikka aega oli Kaevuri dirigent Aadu Kukk. "Räägime Aadust kui ühest koorimuusika alustalast. Priit Pärtna, kelle diplomitööna tuli kokku ja tegutses oma hiilgeajal naiskoor, lahkus kahjuks enne meie suurt sündmust," ütles Kõllo.

Kohtla-Nõmme rahvamaja lavale on laupäeval palutud ka külalised: Atsalama segakoor (dirigent Tiina Dammann) ja Tartu üliõpilassegakoor (dirigent Küllike Joosing). Rahvamaja õuel ootab üllatus.

Sündmus "Üks helin mul helises rinna sees" algab kell 14 ja on kuulajatele tasuta. Erika Kõllo korraldab ürituse koos Toila valla spordi- ja kultuurikeskusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles