Virve Linder korraldas Kohtla-Järvel isiklike mälestustega nostalgilise jalutuskäigu

Erik Gamzejev
Copy
VIRULA VÄLJAK. Virve Linder meenutas, et vanasti asus Virula väljakul praeguse realiseerimiskeskuse hoones kinoteater Pobeda, mis oli oma hiilgeaegadel väga populaarne. "See oli põhiline sõpradega kokku saamise ja romantiliste kohtingute paik. Sama väljaku servas oli legendaarne Maiasmoka jäätisekohvik. Mul on mälestus, kuidas ma emaga 1. septembril seal jäätist söömas käisin. See on minu nunnu lapsepõlvemälestus," rääkis ta, lisades, et samas oli ka gaseeritud vee automaat, kus kõik jõid ühest klaasist.
VIRULA VÄLJAK. Virve Linder meenutas, et vanasti asus Virula väljakul praeguse realiseerimiskeskuse hoones kinoteater Pobeda, mis oli oma hiilgeaegadel väga populaarne. "See oli põhiline sõpradega kokku saamise ja romantiliste kohtingute paik. Sama väljaku servas oli legendaarne Maiasmoka jäätisekohvik. Mul on mälestus, kuidas ma emaga 1. septembril seal jäätist söömas käisin. See on minu nunnu lapsepõlvemälestus," rääkis ta, lisades, et samas oli ka gaseeritud vee automaat, kus kõik jõid ühest klaasist. Foto: Erik Gamzejev / Põhjarannik

"Ma arvan, et ehedamat kohtlajärvelast kui mina on leida suhteliselt keeruline," ütleb eelmisel nädalal Kohtla-Järve linnatänavatel huvilistele paaritunnise ekskursiooni korraldanud Virve Linder.

37aastasel naisel, kes töötab praegu Viru vanglas projektijuhina ja veab ka riigiametnike klubi tegevust, on selleks veenvad argumendid. Kui Kohtla-Järve linn saab juunis 76aastaseks, siis Virve Linderi (neiupõlvenimega Vilumets) perekonna juured on siin tunduvalt sügavamal. "Minu ema ja isa maja asub meie perekonna talumaadel, mis olid siin ammu enne seda, kui tekkis Kohtla-Järve linn," ütleb ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles