Kallinev põhikooli ehitus tõukab Jõhvit üha rohkem võlgu elama

Erik Gamzejev
Copy
Lepingu kohaselt pidanuks Jõhvi põhikool valmis saama sel suvel, kuid materjalide tarneraskuste tõttu on tähtaeg nihkunud aasta lõppu. Hindade kallinemise tõttu soovib ehitusfirma Rand ja Tuulberg ehituse lõpetamiseks esialgsele 7,5 miljonile eurole juurde veel üht miljonit.
Lepingu kohaselt pidanuks Jõhvi põhikool valmis saama sel suvel, kuid materjalide tarneraskuste tõttu on tähtaeg nihkunud aasta lõppu. Hindade kallinemise tõttu soovib ehitusfirma Rand ja Tuulberg ehituse lõpetamiseks esialgsele 7,5 miljonile eurole juurde veel üht miljonit. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Jõhvi uue põhikooli ehituse lõpetamine nõuab vallalt veel miljon eurot, mistõttu on küsitavaks muutunud jalgpallihalli ehitamine, milleks osa raha on eraldanud riik.

Kui Jõhvi vallavalitsus poolteist aastat tagasi enam kui 500 õpilasele mõeldud uue koolimaja ehitushanget alustas, arvestas ta, et see maja läheb maksma kuus miljonit eurot. Hankega selgus, et soodsaim pakkumine, mille tegi ehitusfirma Rand ja Tuulberg, oli ligemale 7,5 miljonit eurot. Kuna vana koolimaja oli sel ajal juba lammutatud, andis sundseisus Jõhvi volikogu märtsis koolimaja ehituseks valla poolt lisagarantii kuni 7,56 miljoni euro peale.

Koolimaja ehitus kallineb miljoni võrra

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles