Teatri R.A.A.A.M uuslavastus keerleb selle ümber, kuidas jääda sõjas inimeseks

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Kristo Viiding, Elina Reinold ja Martin Kõiv Mäetaguse kirvehallis sündivas uuslavastuses "Diktaator, naljamees ja liiderdaja".
Kristo Viiding, Elina Reinold ja Martin Kõiv Mäetaguse kirvehallis sündivas uuslavastuses "Diktaator, naljamees ja liiderdaja". Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

"Sõda on alati sõda. Sõda on alati mõttetu," ütleb näitleja Elina Reinold, kes mängib Mäetagusel uues teatritükis, mille tegevus toimub esimese maailmasõja järel. Täpselt samamoodi käib see viiendat kuud kestva Ukraina sõja kohta.

"Alles hiljaaegu tähistasime saja aasta möödumist esimese maailmasõja lõpust. Selle tüki kõrvale olen vaadanud esimese maailmasõja aegseid inimesi ja nende kõnesid. See on tegelikult üks ühele, mida saab praegu meediast näha. Kogu aeg käib sama jutt," lisab näitleja Kristo Viiding.

Lavastus "Diktaator, naljamees ja liiderdaja" on fantaasia kahe Narvas Punase Risti laagris viibinud tuntud inimese, humorist Jaroslav Hašeki ja tulevase kommunistliku Jugoslaavia liidri Josip Broz Tito kohtumise teemal. Kristo Viidingu sõnul on tegu ajaloolise jutustuse, mingis mõttes muinasjutuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles