Laupäeval toimub taas romuring

Põhjarannik
Copy
Kaheksakujulise raja keskosa, kus mõlemalt poolt tulevad võistlejad peavad koos nõelasilmast läbi pugema, on koht, kus võib palju kaotada või võita.
Kaheksakujulise raja keskosa, kus mõlemalt poolt tulevad võistlejad peavad koos nõelasilmast läbi pugema, on koht, kus võib palju kaotada või võita. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Eeloleval laupäeval, 9. juulil sõidetakse endise Viru kaevanduse juures taas autodega võidu. Ida-Virumaa romuring on paaril viimasel aastal olnud meie maakonnas üks publikurohkemaid üritusi, kus vaatajaid koguneb mitu tuhat.

Rada on nagu varemgi kaheksakujuline ning võidab see, kes läbib kõige rohkem ringe. Kas oma eesmärgi saavutamiseks tuleb võimalikult palju vastaste autosid kraavi rammida või hoopis kõikidest kakluskohtadest mööda hiilida, on iga võistleja taktika küsimus. Muidugi võib adrenaalitulvas kogu varem valmis mõeldud sõiduplaan taevasse lennata. Kokku peaks mõõtu võtma tulema ligi 80 võistlejat.

"Kaheksakujuline rada on optimaalne lahendus ja on töötanud ka varem suurepäraselt, nii et seda me ei muuda," ütles Germo Saar korraldusmeeskonnast. Küll aga on igal aastal muutunud ja täienenud publiku jaoks muud boonused ja lisategevused. "Päev tuleb pikk. Esimene start on kell 11 ja ametliku võistluse lõppedes on kavas kell 17 veel surmasõit, kus kõik, kel tehnikal eluvaim sees, võivad sõita viimase liikuva autoni."

Aga ka sellega pole päev läbi. "Püüame igal aastal kokkutulnuid üllatada ja seetõttu jätame õhtuse peo üksikasjad kohapeal avastamiseks. Aga pidu kestab hilisööni," märkis Germo Saar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles