Täismäng: Eneli Jefimova võitis juunioride EMil ka kolmanda kulla

Erik Gamzejev
Copy
Eneli Jefimova ja tema treener Henry Hein.
Eneli Jefimova ja tema treener Henry Hein. Foto: Eesti Ujumisliit

Sillamäelt pärit 15aastane Eneli Jefimova tuli  Euroopa juunioride meistrivõistlustel Bukarestis kolmekordseks meistriks - pühapäeva õhtul oli ta ülekaalukalt parim ka 100 meetri rinnuliujumises. 

Jefimova läbis 100 meetrit rinnuli ajaga 1.06,50, mis jääb vaid kolme sajandiksekundiga alla tema nimel olevast Eesti rekordist. Lähimat konkurenti edestas ta aga koguni 2,3 sekundiga, mis on sellise lühikesel distantsil hiigelsuur vahe. 

Henry Heina juhendamisel viimastel aastatel treeniv Jefimova oli eelnevalt Bukarestis võitnud kulla ka 50 ja 200 meetri rinnuliujumises.

Kui 50 ja 100 meetri distantsidel võitis mäekõrguse eduga, siis 200 meetris pidi ta meistriks tulemiseks tegema hirmtugeva lõpu, et tõusta viimase 50 meetriga neljandalt kohalt esimeseks edestades hõbedale jäänud konkurenti finišis vaid 0,01 sekundiga.  Võiduaeg 2.26,85 on ühtlasi uus Eesti rekord. Eelmine, samuti tema nimel olnud, rekord paranes 0,03 sekundi võrra.

Juuni lõpus tuli Jefimova 50 meetri  rinnuliujumises täiskasvanute maailmameistrivõistlustel kuuendaks. Eelujumises püstitas ta seal uueks Eesti rekordiks tulemuse 30,05 sekundit.

Eelmisel aastal võitis Jefimova Euroopa juunioride meistrivõistlustel rinnuliujumises samuti  kolm medalit, millest kuldne oli vaid üks: 100 meetris.  50 meetris sai ta  pronksi, 200 meetris hõbeda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles