Kohtla-Järve keskerakondlased süüdistavad rivaale erakonna nime hõivamises

Erik Gamzejev
Copy
Sergei Lopin (vasakul) ja Anton Dijev valiti Kohtla-Järve volikogusse Keskerakonna nimekirjast. Nüüd tahavad aga mõlemad olla Keskerakonna nimega erinevate fraktsioonide esimehed, olgugi, et Dijev heideti augusti alguses erakonnast välja.
Sergei Lopin (vasakul) ja Anton Dijev valiti Kohtla-Järve volikogusse Keskerakonna nimekirjast. Nüüd tahavad aga mõlemad olla Keskerakonna nimega erinevate fraktsioonide esimehed, olgugi, et Dijev heideti augusti alguses erakonnast välja. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Kohtla-Järve keskerakondlased moodustasid sel nädalal uuesti oma volikogu fraktsiooni, kuid selgus, et nende poliitilised rivaalid volikogus olid neist napilt ette jõudnud ja Keskerakonna nime juba oma värskelt asutatud fraktsioonile pannud.

Sündmused hakkasid arenema läinud nädalavahetusel. Laupäeval esitas senine Keskerakonna fraktsiooni liige Anna Rentik avalduse fraktsioonist väljaastumiseks ja pühapäeval tegi sama ka Vladimir Evve. Selle tulemusel lakkas senine Keskerakonna fraktsioon, mida juhtis Valeri Korb, olemast, sest sinna jäi vaid neli liiget.

Kujunenud olukorda kasutasid esmaspäeva varahommikul ära viis volikogu liiget − Anton Dijev, Deniss Veršinin, Svetlana Kollo, Vladimir Evve ja Zaur Abbassov −, kes moodustasid ise uue Keskerakonna fraktsiooni. Digiallkirjad asutamisotsusele on antud enne kella üheksat hommikul. Samas valiti fraktsiooni esimeheks Dijev ja aseesimeheks Veršinin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles