Ida-Viru sõjahaudu ei ole ümbermaetavate nimistus

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Kohtla-Järve vanalinnas asuva mälestusmärgi alla on teadaolevalt maetud ka inimesi. Kas riik peab seda sobivaks matmispaigaks või mitte, pole teada, sest sõjahaudade komisjon pole seda arutanud.
Kohtla-Järve vanalinnas asuva mälestusmärgi alla on teadaolevalt maetud ka inimesi. Kas riik peab seda sobivaks matmispaigaks või mitte, pole teada, sest sõjahaudade komisjon pole seda arutanud. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Kui omavalitsused üle Eesti saadavad kaitseministeeriumi juures tegutsevale sõjahaudade komisjonile taotlusi sõjahaudade ümbermatmise otsustamiseks, siis Ida-Virumaalt ei ole ühtegi sellist taotlust esitatud. Järgmisel nädalal arutab Alutaguse vallavolikogu siiski taotluse esitamist Iisakus asuva sõjahaua säilmete ümbermatmiseks.

Sõjahaudade komisjonile saavad taotlusi haua sobivuse hindamiseks esitada kohalikud omavalitsused, aga ka eraisikud ning ettevõtted. "Ida-Viru kohalikud omavalitsused ei ole veel esitanud taotlusi sõjahaudade asukoha sobivuse hindamiseks, aga sõjahaudade komisjon on neid saanud maaomanikelt. Protsess on alles käimas ning taotluste esitamisel mingit lõpptähtaega ei ole," ütles kaitseministeeriumi pressiesindaja Kai Simson Põhjarannikule.

Ida-Virumaal on vaikus

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles