Toila spaahotell tõi esile varjus olnud aarded

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Toila spaahotelli alumise korruse laes püüab pilku värvilistest tilgakujulistest plokkidest ringikujuline vitraaž. Valgusti kujutab maa-alustes käikudes ja kaevandustes tekkivaid stalaktiite.
Toila spaahotelli alumise korruse laes püüab pilku värvilistest tilgakujulistest plokkidest ringikujuline vitraaž. Valgusti kujutab maa-alustes käikudes ja kaevandustes tekkivaid stalaktiite. Foto: Matti Kämärä/Põhjarannik

Toila spaahotell pakub ravi ja lõõgastuse otsijate kõrval huvi ka kunstisõpradele: vitraažid, mis ehivad maja selle avamise päevast, on nüüd paremini nähtavad. Eesti tarbekunsti- ja disainimuuseumi direktor Kai Lobjakas usub, et nende klaasikunstiteoste pärast tasub spetsiaalselt Toilasse tulla.

1989. aastal valminud Eesti Põlevkivi profülaktoorium-sanatooriumisse telliti kaks klaasikunstiteost. Vestibüüli kaunistab 18 meetrit pikk kahepoolne eri toonides valatud klaasplokkidest vitraaž, mis on vaadeldav nii konverentsisaalist kui fuajeest. Vitraaži muudavad mustriliseks erinevate fossiilide jäljendid.

Alumise korruse laes püüab pilku värvilistest tilgakujulistest plokkidest ringikujuline vitraaž. 3,6meetrise läbimõõduga valgusti kujutab maa-alustes käikudes ja kaevandustes tekkivaid stalaktiite.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles