Ida-Viru õpetajatele 3000eurone palk: "Pisut uskumatu, et tõsi olla"

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Kohtla-Järve gümnaasiumi direktor Hendrik Agur aplodeerib lubatud palgatõusule, sest usub, et see toob tublid, kvalifikatsiooniga ja motiveeritud õpetajad Ida-Virumaale.
Kohtla-Järve gümnaasiumi direktor Hendrik Agur aplodeerib lubatud palgatõusule, sest usub, et see toob tublid, kvalifikatsiooniga ja motiveeritud õpetajad Ida-Virumaale. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

"3000eurone palk Ida-Virumaal eesti keeles õpetavale õpetajale on ülimalt hea uudis. Isegi pisut uskumatu, et tõsi olla," kommenteeris Kohtla-Järve gümnaasiumi direktor Hendrik Agur.

Haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas (Isamaa) lubab, et Ida-Virumaal eesti keeles õpetav õpetaja hakkab saama järgmise aasta sügisest palka koefitsiendiga 1,5 ja lasteaiaõpetaja koefitsiendiga 1,3. Et õpetaja keskmine palk on järgmisel aastal 2048 eurot, võib Ida-Virumaal eesti keeles õpetav õpetaja arvestada 3000eurose kuupalgaga, ütles Lukas Postimehele.

Teistest piirkondadest suurem palgalisa on mõeldud kõigile, kes Ida-Virumaal eesti keeles õpetavad. "Nii nendele, kes õpetavad seal juba praegu, kui ka nendele, kes on valmis appi minema," kinnitas ministeeriumi kommunikatsiooninõunik Aire Koik Põhjarannikule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles