Sillamäel kõlab kahel õhtul džässmuusika

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Laupäevasele džässiõhtule lisab jumet festivali peaesineja Derek Conyer Xperience, kes tuleb kohale Stockholmist.
Laupäevasele džässiõhtule lisab jumet festivali peaesineja Derek Conyer Xperience, kes tuleb kohale Stockholmist. Foto: Erakogu

23. ja 24. septembril toimub Sillamäe kultuurikeskuses rahvusvaheline džässifestival "Jazz Time 2022". Kavas on kuus kontserti, peaesineja on USAst pärit muusik Derek Conyer Xperience. Džässiõhtud algavad kell 18, sissepääs on tasuta.

"Jazz Time'i" traditsioon ei katkenud isegi koroonaajal: siis toimus festival väljas ning tõi kokku kuni pool tuhat külalist. Festivali direktori Vladimir Võssotski sõnul jätkab nende meeskond uute vormide otsimist ja sisuga katsetamist ning tänavugi õnnestus neil kokku panna mitmekesine programm: üles astuvad nii algajad kui ka juba tuntud kollektiivid ning kõlavad Eesti ja välismuusikute ühisprojektid.

Reedese festivalipäeva avavad Sillamäe, Saue ja Kiviõli noorteansamblid ning õhtu lõpetab Madis Muuli trio.

Laupäeval astuvad lavale professionaalsed kollektiivid ArtTrio ja Toomas Vanema kvartett, õhtu aga lõpetab festivali peaesineja Derek Conyer Xperience.

Vladimir Võssotski sõnul on tegemist Ameerikast pärit muusikuga, kes elab juba mitu aastat Stockholmis, kirjutab ja esitab souli ja pungi stiilis muusikat ning esineb aktiivselt nii Rootsis kui ka teistes Euroopa riikides.

"Sillamäelased kuulevad teda esimest korda, aga mina olen koos temaga osalenud mitmes projektis. Kutsusin ta meie festivalile, ta nõustuski tulema ning lisab meie üritusele eredaid toone."

Tänu sponsoritele on kõik eelseisva festivali kontserdid tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles