Jõhvi keskraamatukogu kutsus kogukonna muusikaväljakule

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Koos Geviga lõi tantsu Pipi vanaema.
Koos Geviga lõi tantsu Pipi vanaema. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Laupäev algas Jõhvi kontserdimaja ees Gevi tantsuga "Hommikujooks", mida naised esitasid uhiuutes trenniriietes, taiji treeninguga, milleks polnud isegi dressi vaja, ja pudrusöömisega. Aga mis on sellel raamatukoguga pistmist?

"Selliseid tegevusi, millega raamatukogu ei haaku, jääb järjest vähemaks. Raamatukogu on ühtlasi ka kogukonna hoidja ja tänane üritus "Kogu Eesti loeb!" ongi väike kogukonna kokkutulek. Ja mis on hommiku osa? Ikka puder ja võimlemine," selgitas Jõhvi keskraamatukogu arendusjuht Tiia Linnard.

Kuigi raamatukogu ei piirdu ammu enam raamatutega, oli ka lugemisvara kastidega kohale toodud. "Tallinna keskraamatukogu ja mõne teise raamatukogu eeskujul müüme odava hinnaga maha need raamatud, mida meil endal vaja ei ole," ütles Linnard.

Kultuuriminister Piret Hartman tõstis soovijatele pajast hommikuputru.
Kultuuriminister Piret Hartman tõstis soovijatele pajast hommikuputru. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

24. septembril kutsusid raamatukogud üle Eesti tähistama rahvusvähemuste päeva.

"Raamatukogudel on kogukondade ühtsustunde loomises ja teistest kultuuridest pärit inimeste lõimimises suur roll. Raamatukokku võib sisse astuda igaüks ja saada sealt vajalikku nõu ning usaldusväärset informatsiooni, aga ka sidemeid teiste kogukonnaliikmetega," ütles kultuuriminister Piret Hartman, kes osales Jõhvi keskraamatukogu üritusel ja suhtles rahvaga hommikuputru jagades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles