Vanglate osakond kaalub kolimist Jõhvi kesklinnast Viru vanglasse

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
"Vähemalt ideena sai välja käidud, et võime sellest pinnast loobuda," ütles justiitsministeeriumi asekantsler vanglate alal Rait Kuuse Jaama tänava kontorihoone ees. Vanglate osakond on Eesti vanglateenistuse keskasutus, mis juhib ja arendab vanglate tööd.
"Vähemalt ideena sai välja käidud, et võime sellest pinnast loobuda," ütles justiitsministeeriumi asekantsler vanglate alal Rait Kuuse Jaama tänava kontorihoone ees. Vanglate osakond on Eesti vanglateenistuse keskasutus, mis juhib ja arendab vanglate tööd. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Mõte, et vanglate osakond võiks paikneda Viru vangla territooriumil, tekkis kokkuhoiuvõimalusi otsides, selgitas justiitsministeeriumi asekantsler vanglate alal Rait Kuuse.

2013. aastal Jõhvi kolinud justiitsministeeriumi vanglate osakond asub praegu endises piirivalve majas Jaama tänavas, kohe raudteejaama kõrval, mis teeb mugavaks rongiga tööle tulemise. Maja on töökohaks ligemale 30 inimesele, kellest suurem osa on küll Ida-Virumaalt, kuid töötamine vanglate osakonnas eeldab ka üksjagu ringisõitmist.

Hoone rendileping lõpeb tuleva aasta märtsis. "Praegu on õige hetk mõelda, kas me seda pikendame ja kus me võiksime tulevikus paikneda," ütles vanglate osakonda juhtiv justiitsministeeriumi asekantsler Rait Kuuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles