Kohus lasi Ossipenko tervislikel põhjustel vabaks (6)

Põhjarannik
Copy
Foto: Postimees

Viru maakohus otsustas neljapäeval, et ei vahista korruptsioonis kahtlustatavat Ida-Virumaa ärimeest Nikolai Ossipenkot. Kohus leidis, et alused tema vahistamiseks on küll olemas, kuid tulenevalt tema tervislikust seisundist seda teha ei saa. 

"Kohus otsustas Nikolai Ossipenko vabaks lasta. Prokuratuuri taotlust ei rahuldatud," ütles Ossipenko advokaat Jüri Leppik rus.err.ee portaalile.

Teisipäeval pidas politsei kinni Nikolai Ossipenko ja kaheksa inimest Kohtla-Järve linnavalitsusest ja -volikogust ning kaks Ossipenkoga seotud inimest, keda kahtlustatakse altkäemaksu andmises ja võtmises ning mõjuvõimuga kauplemises.

Uurimise all on kümmekond episoodi. Tegemist on esialgse kahtlustusega, mis võib kriminaalmenetluse kestel muutuda.

Ossipenko seotud ettevõtted on pakkunud Ida-Virumaa omavalitsustele erinevaid teenuseid. Ta ise ja temaga seotud inimesed on olnud aktiivsed ka munitsipaalpoliitikas.

Ossipenko on oma kommunaaläridega olnud kohtu all ka varem, kui kümmekond aastat tagasi tuvastas kohus, et tema firma N&V on saanud ligi miljon eurot kriminaalset tulu. Toonane Kohtla-Järve linnapea Jevgeni Solovjov mõisteti süüdi, Ossipenko pääses kohtupidamise alt kehva tervise tõttu.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles