Lüganuse volikogu nõustus riigiga koolide üleandmist arutama

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Kui kevadel tahtis Lüganuse volikogu Lüganuse kooli sellest õppeaastast kinni panna, siis järgnes sellele protestilaine, kogukonna kohtusse pöördumine ning haridus- ja teadusministeeriumi ettepanek kool riigistada.
Kui kevadel tahtis Lüganuse volikogu Lüganuse kooli sellest õppeaastast kinni panna, siis järgnes sellele protestilaine, kogukonna kohtusse pöördumine ning haridus- ja teadusministeeriumi ettepanek kool riigistada. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Lüganuse volikogu kiitis kolmapäeval heaks vallavalitsusele volituste andmise läbirääkimiste alustamiseks haridus- ja teadusministeeriumiga valla kolme kooli üleandmiseks riigile.

Küsimus puudutab Lüganuse kooli, Kiviõli I keskkooli ja Kiviõli vene kooli pidamise riigile üleandmist, milleks ministeerium on avaldanud valmisolekut.

Vallavalitsuse moodustatava läbirääkimiste töörühma koosseisu peaksid vallavalitsuse esindajate kõrval kuuluma volikogu haridus- ja noorsootöökomisjoni ning rahandus- ja arengukomisjoni esimees, kõigi kolme kooli direktorid ja hoolekogude esindajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles