Ida-Virus jagub rahvamajade päeval tegevusi kümnes paigas

Põhjarannik
Copy
Üks tippsündmusi on Tammiku rahvamaja 55. aastapäeva tähistamine tasuta kontserdiga "Aeg ei peatu". Tantsuks mängib ansambel Epitsenter. Muusikud lubavad, et nende pakutav muusikaline kokteil sisaldab paljusid stiile, mis sobivad igale eale.
Üks tippsündmusi on Tammiku rahvamaja 55. aastapäeva tähistamine tasuta kontserdiga "Aeg ei peatu". Tantsuks mängib ansambel Epitsenter. Muusikud lubavad, et nende pakutav muusikaline kokteil sisaldab paljusid stiile, mis sobivad igale eale. Foto: Erakogu

Laupäeval, 22. oktoobril, Eestimaa rahvamaja päeval toimuvad eripalgelised üritused kümnes Ida-Virumaa paigas.

Eestimaa rahvamajade ühing korraldab Eestimaa rahvamaja päeva pealkirjaga "Keel. Kultuur. Haridus", et rahvamajad teeksid tihedamat koostööd nii maakonnas kui ka üle Eesti, selgitas Ida-Virumaa rahvakultuurispetsialist Anne Uttendorf.

Üle-eestilise sündmusega soovib ühing liita kogukondi, teadvustada ja tutvustada rahvamajades pakutavaid kultuuri tarbimise ning selles osalemise võimalusi.

Rahvamajade päeval on avatud ligemale 120 rahvamaja üle Eesti. Ida-Virumaal toimuvad tegevused kümnes paigas. Üks tippsündmusi on Tammiku rahvamaja 55. aastapäeva tähistamine kontserdiga "Aeg ei peatu". Tantsuks mängib ansambel Epitsenter, üritus on tasuta.

Jõhvis saab veel osa Ida-Virumaa ingerisoomlaste seltsi korraldatud karjala pirukate töötoast ning soome ja karjala lauludest Orvokki koori esituses.

Mäetaguse rahvamajas jätkub tegevusi terveks päevaks, alates täikast ning muinasjutu- ja muusikahommikust kuni noorteööni, mida sisustavad öökino ning erinevad mängud ja võistlused.

Alajõe kogukonnamaja pakub villase akvarelli ja makramee meistriklasse ning palub lavale ansambli Kalina Krasnaja. Tudulinna kogukonnamajal on vastu panna vildist ehete meisterdamise töötuba.

Iisaku rahvamaja kutsub mälumängule, Kurtna seltsimaja aga fotonäitusele, tasuta raamatute laadale ja pannkoogikohvikusse.

Kiikla rahvamajas on tihe programm: kavas on pärimusmängud, kirveviskamise maailmameistrivõistluste muljed, Kiikla kandi kogukonnakogu avatud koosolek, fotonäitus, vestlusring ja mänguasjalaat. Pagari seltsimaja kutsub tantsuõhtule, meeleolu loovad Anne Velli ja Aivar Juuse.

Narva rahvuste majas saab osaleda ekskursioonil, kuulata kontserti ja degusteerida rahvustoite. Erikülaliseks on kultuuritegelane Samuel Golomb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles