Kohtla-Järve uue võimuliidu loomine sattus ohtu: üks 13 saadikust astus mängust välja

Erik Gamzejev
Copy
Sergei Butšinski ei taha osaleda koalitsiooni loomises valimisliiduga Restart Kohtla-Järve.
Sergei Butšinski ei taha osaleda koalitsiooni loomises valimisliiduga Restart Kohtla-Järve. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Kohtla-Järve uue võimuliidu loomist ähvardab nurjumine, sest üks 13 saadikust, kes hääletas eelmiste linnajuhtide tagandamise poolt, teatas, et tema koalitsooni loomisel ei osale. 

25kohalises volikogus tagandasid  13 saadikut, kellest viis olid sotside ja  viis Keskerakonna fraktsioonist ning kolm valimisliidu Restart Kohtla-Järve liiget, neljapäeval linnavalitsuse, volikogu esimehe ja aseesimehe ning kolm komisjoni esimeest. Need 13 saadikut plaanisid alustada ka läbirääkimisi uue võimuliidu moodustamiseks. 

Kuid juba laupäeva õhtul teatas sotside nimekirjast volikogusse valitud Sergei Butšinski sotsiaalmeedias, et astub välja koalitsiooniläbirääkimistest valimisliiduga Restart Kohtla-Järve. 

Talle on vastuvõetamatu, et  selle valimisliidu saadikud hääletasid neljapäeval volikogus erinevalt teistest loomisel oleva koalitsiooni liikmetest ja hoopis koos vastasleeriga ka linnapea Toomas Naela umbusaldamise poolt olukorras, kus enne oli juba linnavalitsus tagandatud.

Selle hääletuse tulemuse pidi Nael, kes erinevalt enamikust teistest tagandatutest, pole korrutsiooniskandaalis kahtlusalune, lahkuma päeva pealt linnavalitsusest, aga kaks kahtlusalust abilinnapead saavad jätkata kuni uue linnavalitsuse moodustamiseni. 

Restardi saadikud olid ise Toomas Naelale kümme päeva varem esitatud umbusalduse algatajateks ning nad kuulusid ka eelmisesse mitteametlikku Kohtla-Järve koalitsiooni, kus enamik saadikuid on saanud kuriteokahtlustuse. 

Butšinski märkis, et nõustub koalitsioonis osalema vaid juhul, kui Restardi saadikud kinnitavad avalikult, et nad ei osale mingites tagaseljaläbirääkimistes ja on valmis tegutsema ausalt linna huvides.

Ta lisas, et kui Restardi esindajad ei tee seda, siis jääbki ilmselt uus linnapea kahe kuu jooksul valimata ja  volikogu praegune koosseis  läheb laiali ning volikogus võtavad kohad sisse asendusliikmed. 

Valmisliidu Restart Kohtla-Järve kolme saadikut, Hendrik Agurit, Mare Roosilehte ja Viktor Andrejevit, kutsusid koalitsiooni looma sotsid ja keskerakondlased. Neljapäeval kinnitasid kõik kolm osapoolt, et kavatsevad alustada läbirääkimisi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles