Iisakus annavad kontserdi vabariigi parimad pillimehed

Põhjarannik
Copy
Juhan Uppiniga käib enamasti kaasas lõõtspill.
Juhan Uppiniga käib enamasti kaasas lõõtspill. Foto: Eesti pärimusmuusikakeskus

Neljapäeval, 17. novembril saab Iisaku rahvamajas kuulata Juhan Uppinit ja Martin Arakut, kelle rahvas valis Eesti pärimusmuusika keskuses vabariigi pillimeesteks.

Juhan Uppin pärjati 2018. aastal ajaloo esimese vabariigi pillimehe tiitliga; Martin Arak sai tiitli omanikuks 2020. aastal. Rahva armastatud muusikud toob Iisakusse üle-eestiline kontserttuur.

Juhan Uppiniga käib enamasti kaasas lõõtspill, samas on ta taltsutanud ka Aksel Tähnase tüüpi päkarauakandle ning uurinud põhjalikumalt selle ajalugu ja mänguviise.

Uppin on ühtviisi nii üks säravamaid traditsioonilise mängustiili valdajaid kui ka nende rahvapillide repertuaari ja mängutehnika avardajaid. Hiljuti sai temast esimene doktorikraadiga rahvapillimängija ja -uurija.

Martin Araku armastatud hobiks on saanud tema esiisade kombel rahvakandle mängimine.
Martin Araku armastatud hobiks on saanud tema esiisade kombel rahvakandle mängimine. Foto: Eesti pärimusmuusikakeskus

Lihtsat Rõngu kandi meest Martin Arakut tuntakse ka Kandle-Ossina, kelle armastatud hobiks on saanud tema esiisade kombel rahvakandle mängimine.

Kolmandat põlve pärimusmuusik võlub oma karismaatilise oleku ning nobeda sõrmejooksuga ning häälepaelad lööb valla nii, et kilomeetri raadiuses kõik kaasa laulda soovivad! Tema fassaadi taga peitub tegelikkuses kahe tütre isa õrn hing ja soe süda, mis on ka kuulajatele lahkelt avali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles